Mondunk egy titkot, KOTKOT

Posted by on máj 9, 2016 in Termékeink

Mondunk egy titkot, KOTKOT

Egy kiváló grill fűszer szárnyasokhoz, amivel sztár lehetsz a konyhában!

Jellegzetes lándzsahegy formájú levelek. Mind olajzöld színű és érdes tapintású. Összedörzsölve szinte kitör belőle az olajos illat. Igen, ez a zsálya. Kézműves fűszereink közül egy újabbat mutatunk.

Nagyon sok csirke recept és fűszerkeverék létezik különféle tájak ízei szerint keverve, de egy valami egyikben sem található meg, az pedig a zsálya! Nekünk a szárnyas grill fűszerkeverék ízesítőjének gerince lett. A szárnyas szó alatt ne csak és kizárólag a csirkét értsük, hanem a kacsát, libát, struccot, fürjet, és minden tollas madarat. A keverék nem válogat, így mi sem a húsok között. Stiller Tamás főzőiskolánk séfje, ebből kiindulva alkotta meg ezt a zseniális mixet.
Egy kicsit menjünk bele a zsálya jelentőségébe is. Minden nyavalyát ezzel kezeltek, sőt régen még a húsok tartósítására is alkalmazták, szüretelték a zsályát. Az orvostudományban és a népi orvoslásban is nagy hasznát vették/veszik. A sebgyógyító hatása legendás, de gyomor gondokra, láz lehúzására, torok fertőtlenítésre is tökéletes gyógynövény. De mi első sorban az íze miatt szeretjük.
A zsálya mint növény szárasság tűrő és meleg igényes faj. Ideális hőfoka 20 °C környékén van, tehát télen érdemes a lakásban nevelgetni a kicsikét! Meg fogja hálálni. Tavasszal és ősszel kell róla szüretelni a leveleket. Ezeket vagy leszárítjuk vagy frissen főzünk belőle egy finom csésze teát. Vagy éppen egy jó darab pulyka mellet csak úgy feldobunk a grillre, megfűszerezzük zsályával (vagy KOTKOT-tal) és alaposan belakmározunk belőle. Gyomorbántalmakra kifejezetten ajánlott! :)
Általában a zsályára szárított formában lehet rábukkanni a boltokban. Érdekes, bolyhos kis fűszerecske, de nem szabad tőle megijedni, mert nagyon különlegessé teheti ételeinket. A zsályáról még érdemes tudni, hogy a hagymával és a májjal nagyon jó cimborák. Ha esetleg a grillben egy kis hagymalekvárt van kedvünk készíteni a pulykamellünk mellé vagy éppen egy sörrel sütött egész csirke mellé, mindenképpen gondoljunk a zsályára.

Többet megtudhatsz erről a fűszerről a Visegrádi Schef Grill Akadémián, ott találkozhatsz a KOTKOT fűszerkeverék kotyvasztójával Stiller Tamással és személyesen tőle értesülhetsz, kérdezhetsz, vagy tanácsot kérhetsz a fűszerekről, grill fűszerekről és a használatukról is.

Ha szeretnéd kipróbálni, itt rendelhetsz:

http://webshop.schef.hu/termek/kotkot-szarnyashus-grill-fuszerkeverek/

Számít a véleményed!