Sertéshús grill fűszerkeverékünk

Posted by on máj 22, 2016 in Termékeink

Sertéshús grill fűszerkeverékünk

Főzőiskolánk következő különlegessége a Kucu grill fűszerkeverék

A Visegrádi Schef Grill Akadémia harmadik fűszerkeveréke a KUCU, amelyből a szegfűborsot vizsgáljuk meg kicsit közelebbről. Miért is van egészben a keverékben ez a fűszer? tehetik fel a kérdést mikor kinyitják a csomagot. Hát akkor eláruljuk miért is van ez így, de előbb beszéljünk magáról a bogyóról, hogy kicsit jobban megismerjük.

grillshop

Kolumbus Kristóf fedezte fel a Karib szigetek térségében, de haláláig nem jött rá mi is ez a lelet, azt hitte hogy borsot talált. Tévedése nem volt olyan nagy mint sokan hitték akkoriban, mert enyhén csípős íze a borsra emlékeztet. Maga a termés 9-10 m magasra felkúszó fákon születik meg. Ha jó a termés egy szüretnél 50 kg foganatot is le lehet szakajtani a fákról. Szárítják, illetve aszalják friss változatban nagyon ritka a felhasználási módja. Mivel inkább szárított fűszerként használják ezért száraz hűvös fénytől védett helyen kell tárolni.
Beszéljünk néhány szót magáról az íz világáról. Felfedezhető benne egy kis fahéj illat, aztán a szegfűszeg bukéja és még hoppá az utóízében megjelenik még szerecsendió aromája is. Csípőssége a borshoz hasonlít, tehát végeredményben négy fűszer jellemzőit tartalmazza, milyen érdekes négy az egyben kombináció. Ezért is nehéz felhasználni okosan. Van olyan íz amit kiemel, de van amit nagyon el tud nyomni. Keveset használjunk belőle. Általában vadak, halak, sötét húsok pácolására alkalmas a szemes fajta, de darált kivitelben süteményekhez, krémekhez kiváló.
Térjünk vissza az eredeti kérdésre, hogy Stiller Tamás miért is használta fel egészben a kucu grill fűszer keveréknél ezt az ízesítőt. Egyszerű a válasz, jótékony hatása miatt a sertés húsra. Ennek a kis golyónak van olyan előnye ami a cucu husi jellegzetes illatát elveszi, illetve tompítja és ezáltal az érzékenyebbek, gourmék nem fedezik fel, hogy kan disznóból készült az étel. Ezért használja a grill keverékben ezt a kis trükköt. A csomagban egészben található mikor fűszerez az ember vele akkor ki kell szedni belőle és vissza kell helyezni a csomagba hogy tovább folytassa a fűszer parfümözését. Ezt a fűszerkeveréket elsősorban hamburgerekhez, tarjához, és oldalashoz ajánlja a chef. Felhasználásánál oda kell figyelni arra, hogy mivel fahéjat tartalmaz ezért közvetlenül ne fűszerezzük a sütni való husit pl a tarját. Utófűszerezést alkalmazzunk! Előbb süssük meg a vastag tarjaszeletet aztán fűszerezzük be. Az oldalasnál használhatunk közvetlen fűszerezést mert először alufóliában sütjük a husit, így nem közvetlenül éri a hő és így nem tud megégni a grill fűszer.
Szeretnél többet megtudni erről a grill fűszerkeverékről és hogyan használd helyesen akkor látogass el hozzánk a Visegrádi Schef Grill Akadémia főzőiskolába, ott megtanulhatod és meg ismerheted ennek az elegynek a felhasználást.

Ha szeretnéd kipróbálni, itt rendelhetsz:

http://webshop.schef.hu/termek/kucu-serteshus-grill-fuszerkeverek/

 

Számít a véleményed!