Grill fűszer a halakhoz és tenger gyümölcseihez

Posted by on máj 27, 2016 in Termékeink

Grill fűszer a halakhoz és tenger gyümölcseihez

Valamiért annyira összhangban van mindenféle hal fajtával, hogy a világon mindenhol ezt párosítják hozzá. Ha gasztronómia és hal, akkor a citrom mindig megjelenik valamilyen formában. Lehet, hogy csak egy csepp, vagy éppen egy leheletnyi reszelék által vagy éppen karika-, egész-, netalántán cikk alakban kerül a tányérra, de biztos, hogy ott van.

A VISEGRÁDI SCHEF GRILL AKADÉMIA negyedik, „BLUGGY” hal fűszerkeverékből ragadunk ki egy újabb különleges hozzávalót: a citromhéjat. Az alkotó Stiller Tamás, egyfelől illatosítás céljából másfelől pedig az íze miatt használta ezt a rafinált kis fűszernek mondható anyagot. Remekül illik a citrusos aromája a halakhoz, tenger gyümölcseihez.

grillshop

Időszámításunk előtt 3000 évvel fedezték fel a gyümölcsöt, de akkoriban még nem a C-vitamin és az íze miatt használták, hanem rituális szertartásokhoz és leheletfrissítéséhez. Ebből is látszik milyen erős a frissítő hatása. Bejárta az egész világot, lassan mindenhol megterem, még Magyarországon is, de persze nagy mennyiségű termesztése itt nem lehetséges, de otthon érdemes egy fát nevelgetni. Nincs jobb a frissen szedett citromnál! Sokféle felhasználási módja és területe van. Gyógyszeriparban, szépségiparban, gasztronómiában egyaránt nélkülözhetetlen alapanyag. A konyhaművészetben és a grillezésben egyedi íz világa és aromája hiányozna a husiról, sőt már-már kívánja is a fanyar ízét. Az AKADÉMIA keverékében a citrom héját használta fel a séfünk, Stiller Tamás. A citromhéj azért különleges, mert aszalt formájában is megtartja a tulajdonságait: illatát, bukéját, savasságát. A „BLUGGY” fűszerkeverékben a többi alkotórészt támogatja, de mégis üde pikantériát ad a halacskának a sütőben. Rendszeresen használjuk ezt a fűszert és érdekes nem csak halakhoz sok minden máshoz is nagyon jól illik. Ha valóban kíváncsi vagy arra, hogy ez a kis csomagba zárt mágia mihez is jöhet szóba, látogass el hozzánk.
Tamás tud egy-két fortélyt ötletet és tippet adni ehhez a fűszerhez is.

Ha szeretnéd kipróbálni, itt rendelhetsz:

http://webshop.schef.hu/termek/bluggy-hal-es-tenger-gyumolcsei-grill-fuszerkeverek/

Számít a véleményed!