Varázslat a Varázskemencén!

Posted by on máj 22, 2016 in Hírek

Varázslat a Varázskemencén!

Május 21-én rendezte meg a kemencemania.hu, II. Varázskemence fantázia névre keresztelt rendezvényét. Célja, hogy a gyengénlátó és mozgáskorlátozott gyerekek is megtapasztalhassák a kenyérsütés örömét. Csapatunk az első helyet szerezte meg.

A Varázskemence főszervezője Kakukk Szabolcs, mobilkemence építő és két gyermekes családapa, saját idejét és anyagi lehetőségeit nem kímélve szervezte meg idén is ezt a mindenki számára felejthetetlen napot. Természetesen akadtak szponzorok, akik adományukkal biztosították az alapanyagokat, melyekből kenyér, kalács és kenyérlángos készült. Idén 6 csapat jelentkezett, akik mellé 6 séf csatlakozott. A zsűrizést idén is a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének tagjai végezték, név szerint Tóthné Kovács Mária és Turi Tibor.

varazskemence 2

A jó kedvű dagasztás és sütögetés mellett a Budapesti Rendőr Főkapitányság által kialakított gyakorlópályán tanulhatták a kerekesszékesek és a biciklivel érkező gyerekek a biztonságos közlekedést.
Főzőiskolánk a Mozgásjavító Általános Iskola csapatához csatlakozott kettős minőségben, mert mi az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagjai is vagyunk. Tavaly is jelen voltunk, az akkor szerzett élmények életre szólóak voltak, és idén is újabbakkal gazdagodtunk.
Képzeljük el a helyszínt. A színes sátrak, mint egy-egy házikó. Előttük füstölgő kemencék, és megannyi szorgos kéz dagasztja, formálja a kenyeret. Mindezek alá hangos gyereknevetés. Az iskola robusztus falainak árnyékában olyan, mint egy mesefalu a völgyben. Olyannyira belefeledkeztünk a játékba, hogy későn készült el a kenyerünk. A reményt – hogy talán a dobogó aljára idén is feljutunk -, hamar felváltotta a varázslat, amikor a Mozgásjavító csapatát hirdették győztesnek.

varazskemence

Köszönettel tartozunk valamennyi csapatnak, a zsűrinek és a séfeknek, hogy eljöttek és segítenek életben tartani ezt a nagyszerű kezdeményezést. Természetesen a legnagyobb tisztelet Szabolcsnak jár, és reméljük jövőre is életre kel a varázslat.

varazskemence

Számít a véleményed!