Pizza csiga készítése gázgrillben – videó recept

Posted by on márc 9, 2016 in Grillezés otthon

Pizza csiga készítése gázgrillben – videó recept

 

 

Az én pizza tésztám receptje:

  • 3,5 dl kézmeleg víz
  • Fél kocka élesztő
  • 1 kvk porcukor
  • 2 kvk só
  • 6 evőkanál olíva olaj
  • 500 gramm liszt

A kézmeleg vízben feloldjuk a porcukrot, majd az élesztőt. Nem kell teljesen felfutnia, ha már látjuk, hogy “habosodik”, akkor jöhet a só és az olívaolaj. Keverjük el, majd öntsük a liszt közepébe. Keverjük össze kézzel, majd álljunk neki gyúrni. Ha nincs otthon dagasztógép, akkor kézzel legalább 10 percig gyúrjuk, amíg kisimul a tészta.

Ennyi tésztából 3 akkora pizza készíthető, ami a Weber-Stephen pizzakőre szépen ráfér. De most csiga készül.

Ahogy látni is lehet, egy hosszú ovális lapot nyújtottam ki, amit felcsíkoztam. A paradicsompüré és a sajt miatt ne válasszuk szét, mert csak összekennénk a deszkát. Így egyszerűbb dolgozni. Lehet vékonyabbra is nyújtani a pizza tésztát, akkor több is kijön belőle. Ezt már odabízom.

Feltétnek bármi megfelel. Az én kedvencem a Fekete erdő sonka – cheddar sajt kombináció. Az ízesítéshez természetesen saját olaszos pizza fűszeremet használtam. A PIZZÁHOZ IS nevű keverékem a tradicionális olasz fűszereket tartalmazza, mint oregánó, bazsalikom és a legfontosabb, a borsikafű. A webshop.schef.hu oldalon meg is rendelhető.

Szóval a lényeg, hogy ha minden feltét a helyére került akkor nincs más dolgunk, mint feltekerni a csigákat. A tetejére jöhet még egy kis extra adag cheddar sajt és mehet is a 230°C-os gáz grillbe. Nagyon hamar a kedvencem lett a Weber Q3000-es, mert rendkívül dinamikus, kevés grill tudja felvenni vele a harcot sebességben. A pizzakő 10 perc alatt melegszik be az ideális hőfokra, ami akárhogy is nézzük, rendkívül gyors. Ilyen hőfok mellett 5-6 perc alatt készül el egy pizza.

Remélem tetszik a csiga ötlete és Ti is elkészítitek.

Jó étvágyat!

Számít a véleményed!